Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får. Hittar du inte svaret på din fundering här så får du gärna höra av dig via telefon, mail eller kontaktformuläret.

Personligt anpassad studiehjälp kostar 450 kr/timme. Om du är intresserad av helgkurs kostar det 1 995 kr/tillfälle inklusive lunch och fika. Vid längre intensivkurs tillämpar vi ett paketpris som beror på kurslängd och upplägg.

Klook arbetar med personlig undervisning genom att finnas lokalt där eleverna finns. Pedagogerna är lyhörda och känner in och anpassar undervisningen till elevernas behov. Innan undervisningen startar sätts mål upp för att på så sätt ha en tydlig målbild att arbete mot. Vi ger lånsiktig hjälp under en begränsad tid.

Pedagogerna har läst eller läser på högskola samt har genomgått Klooks interna utbildning.

Du trivs med att jobba med människor och gillar att dela med dig av din kunskap. Efter att du har blivit antagen till Klook så genomgår du en internutbildning som går igenom Klooks värderingar och Klooks pedagogik. Sedan matchas du ihop med en eller flera studenter som behöver din hjälp. Arbetstiden är flexibel och beror på eleverna och deras behov vilket är främst på kvällar och helger.

Vi hjälper dig nå dina mål. Du matchas ihop med en pedagog som känner in vilka delar av kursen du har svårt för. Sedan arbetar ni tillsammans med de delarna tills du har förstått efter en gemensamt framtagen tidplan. Ett upplägg kan vara att ni träffas någon eller några gånger i veckan och går igenom del för del. Vår målsättning är att du ska lära dig verktygen för att kunna lösa problemen du ställs inför självständigt och därmed klara av de krav som ställs i kursen.

Klook finns i nuläget i Dalarna där vi utgår från Borlänge och Falun. Hör av dig om du har förslag på andra orter.

Klook ger inte kortsiktiga svar på enskilda läxor. Däremot kan innehållet i läxan vara till grund för vilka delar i kursen du och din pedagog tränar på. Vi jobbar alltid för att ge dig kunskapen så att du ska kunna lösa läxan själv. Lite som det gamla ordspråket: ”Ge en man en fisk och du föder honom för en dag. Lär en man att fiska och du föder honom hela livet”.